На 7 и 8 март ще бъде проведена кампания по кръводаряване в

...
На 7 и 8 март ще бъде проведена кампания по кръводаряване в
Коментари Харесай

Пирогов дава пример с кръводаряване

На 7 и 8 март ще бъде проведена кампания по кръводаряване в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов " и НЦТХ. Университетската незабавна болница започва акцията измежду своите чиновници, с цел да подкрепи сериозната потребност от кръв за пациентите си. От 8.30 до 13.00 ч. в двата дни, искащите да дарят кръв ще могат да го направят в рапортна зала " Емил Таков ", ет. 2 (над незабавното отделение) в болница " Пирогов ", оповестяват от пресцентъра на лечебното заведение.

Да дарят кръв също могат и дългогодишни кръводарители, близки на пациенти, както и всички хора, желаещи да подарят късмет за живот. Дарител може да стане всеки здрав човек на възраст от 18 до 65 години. Дарителят не би трябвало да е приемал лекарства най-малко 48 часа преди процедурата. Минималният период сред две дарявания на кръв е 60 дни. От болничното заведение напомнят, че 450 мл. дарена кръв избавят три човешки живота. Количеството кръв се възвръща за по-малко от 24 часа.

Началникът на Отделението по " Трансфузионна хематология " доктор Евгения Шурлиева напомни, че в международен мащаб кръводаряването е все по-препоръчителен способ за регенериране на клетките в човешкия организъм. Друга изгода от даряването на кръв е и увеличението на защитните сили на организма. Даряването на кръв е бързо, безвредно и потребно, показват от центъра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР